DİNAR’IN EĞİTİM KALİTESİ

  • 11 Mart 2021
  • 412 kez görüntülendi.
DİNAR’IN EĞİTİM KALİTESİ
REKLAM ALANI

DİNAR’IN EĞİTİM KALİTESİ

 

Eğitimle ilgili aldığımız üç güzel haber Dinar’ımızı gururlandırdı. Bu üç haber şunlardı:

REKLAM ALANI

 

* 60 bin öğrencinin katıldığı 2020 Ulusal Tales Matematik Yarışması’nda yarışan Dinar Şehit İzzet Taşbaş İmam Hatip Ortaokulu ve Dinar Bilim ve Sanat Merkezi 5. sınıf öğrencisi Enes Ali İRİOĞLU, yapılan değerlendirme sonucunda tüm soruları doğru cevapladığı anlaşılarak Türkiye Şampiyonu ilan edildi.

 

*60 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleşen Ulusal Matematik Yarışması’nda, Dinar Fatih Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi İnci Derin Hallaç, Türkiye 1’incisi oldu.

 

            *Caribou Matematik Olimpiyatları’nın Ocak ayında düzenlenen etabında, Dinar Bilim ve Sanat Merkezi 4. sınıf öğrencisi Enes Taha Sağlam birinci oldu.

 

Öncelikle bu başarıda en yüksek paya sahip olan öğrencilerimizi ve onların değerli öğretmenlerini  tebrik ediyoruz. Bu başarılar, öğretmenlerimizin donanımlı olduğunun somut bir göstergesidir. Tabii ki bu başarılarda pay sahibi olan yöneticilerimizi de unutmamak gerekiyor. Çünkü onların desteği otomobile benzin koymak gibidir. Aynı zamanda yöneticiler, padegojik yönden bir motivasyon kaynağıdırlar.

 

Peki, bu güzel başarılar bize neyi gösteriyor? Bu sorunun cevabını bir örnekle açıklayalım:

 

Yabancı bir eğitimciyle “Bir proje nasıl hazırlanır?” konusu üzerinde konuşuyorduk. Ekmek üretimiyle ilgili bir proje üzerinde duruyorduk. Sözünü ettiğim yabancı eğitimci kısaca şöyle söylemişti:

 

-Diyelim ki ekmek üretimi ile ilgili bütün süreçleri yerine getirdik ve ekmeği ürettik. Ekmek tüketiciye ulaştı. Tüketici ekmeği yedi. Tüketicide ekmekle ilgili memnuniyet oluşmuşsa ekmek üretimiyle ilgili izlediğimiz bütün süreçler doğrudur. Eğer memnuniyet oluşmamışsa ekmek üretimiyle ilgili süreçler tekrar gözden geçirilmelidir.

 

Bu örnek olaydan hareketle Dinar’da öğrencilerimizin bu başarıları elde ederek ilklerde yer alması da Dinar’da eğitim ve öğretimle ilgili paydaşların doğru işler yaptığını göstermektedir. Bu başarıyı elde edenleri tebrik ve takdir etmemiz gerekiyor. Çünkü atalarımız “Marifet iltifata tabidir.” demişlerdir. Biz de bu sözün gereği olarak bu güzel başarılara imza atan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize iltifat etmeliyiz.

 

Bu arada yeri gelmişken “eğitimde rekabet” konusuna da değinmek istiyorum. Almanya’daki Frankfurt Kitap Fuarı’nda büyük bir yayıncı ve eğitimci olan birine şu soruyu sordum:

 

-Gelişmeyi bir cümle ile nasıl anlatırsınız?

 

“Bir cümle ile değil bir kelime ile anlatırım: rekabet” dedi ve ekledi:

 

-Evet, “rekabet” her alanda gelişmeyi sağlayan muazzam bir motivasyon kaynağıdır.

 

Bu sözlerin sahibi olan yabancı yayıncı ve eğitimci haklıydı. “Rekabet” başarı yolunda büyük bir motivasyon kaynağıdır. İşte bu yüzden her alanda olduğu gibi eğitim alanında da rekabet çok önemli. Çünkü eğitimdeki rekabet, bizi başarıdan başarıya koşturacaktır. Tıpkı güzel Dinar’ımızda olduğu gibi…

 

Yukarıdaki haberlerde belirtilen başarılar, bize Dinar’daki eğitimin kalitesi hakkında somut bilgi vermektedir.  Bu başarıdan da anlaşılıyor ki Dinar’daki öğretmen kalitesi çok iyi. Çünkü sonuçta eğitimin başarısı öğretmen başarısıyla doğru orantılıdır.

 

Bir öğrencinin ya da okulun başarılı olmasında sadece öğretmenin kalitesi yeterli midir? Tabii ki yeterli değildir. Başarıya ulaşmada okul idarecilerinin rolü de çok büyüktür.. Bir okulun rekabet edebilmesi için okulun müdür, müdür yardımcısının bürokratik düşünceden sıyrılıp lider özelliği ile öne çıkması gerekir. Hazır söz eğitimden açılmışken bu noktaya da değinmek istedim.

 

Sözün özeti, bu güzel başarıları elde ederek Dinar’ımızı sevindiren ve bize haklı bir gurur yaşatan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi  tebrik ediyor; başarılarının devamlı olmasını temenni ediyorum.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ