OKÇULAR TEPESİ

  • 17 Mayıs 2023
  • 221 kez görüntülendi.
OKÇULAR TEPESİ
REKLAM ALANI

OKÇULAR TEPESİ

 

14 Mayıs seçim sonuçları, ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olsun. Bu seçimin sonuçlarını her aday,her parti kendi açısından değerlendirecektir.Ben de kısa bir değerlendirme yapacağım.

REKLAM ALANI

Seçim çalışmalarından da görüldüğü gibi seçmen, Tayyip Erdoğan’a büyük bir teveccüh göstermiştir. Dinar halkı da bu seçimdeTayyip Erdoğan’ı bağrına bastı. Bunu, seçim sonuçlarından açık bir şekildeanlıyoruz. Bu sonuç, sessiz yığınlarda büyük bir sevinç ve heyecan yarattıçünkü Tayyip Erdoğan;sessizlerin,kimsesizlerin kimsesidir.Her bir vatandaşımız onu bir kardeşi, bir babası, bir dayısı, bir amcası kısacası; bir dayanağı olarak görüyor. İşte bu durum;Tayyip Erdoğan’ın her şeye rağmen beklenenin üstünde oy almasını sağladı. İnşallah bu teveccüh, 28 Mayıs’ta da devam eder.

Recep Tayyip Erdoğan“ ‘Durmak yok, yola devam!’sloganı ile Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda 28 Mayıs için bugünden itibaren çalışmaya başladık.” diye bir açıklama yaptı. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimde Tayyip Erdoğan’ın beklenenin üstünde oy alması, halkımızda büyük bir vefa duygusunun olduğunu gösterdi. Tayyip Erdoğan,Dinar’ da yüzde 56’ya yakın oy aldı.AK Parti ve MHP oylarının toplamından757 oydahafazlaaldı.Buradan hareketle açıkça söyleyebiliriz ki 757 oyun diğer partilerden gelmesi, Tayyip Erdoğan’a duyulan güvenin açık bir göstergesidir.

Milletvekili seçimlerinde de Dinar’da Ak Parti yüzde 39’a yakın bir oy alarak en yakın rakibine 14-15 puan fark attı. Bu sonucu da büyük bir başarı olarak görebiliriz çünküAk Parti,bu kadar yıpranmaya ve anti propagandaya rağmen bu oyu aldı. Ali Bey, son bir ayda müthiş bir performans gösterdi ve bu sonucu aldı. Bu sonucu da önemli bir başarı olarak görmek mümkündür.Ancak buruk bir başarıdır.

Yalnız Ak Parti’de şöyle bir eksiklik gözlemliyorum:Ak Parti İlçe Başkanlığında bir dağınıklık hissettim. Ben bunu dışarıdan gözlemliyorum. Ancak Ak Parti Kadın Kollarını bu eleştirinin dışında tutuyorum. Onların organize bir şekilde canla başla çalıştıklarınıdüşünüyorum.Bir diğer eksiklik de Ak Parti seçmen kitlesinin Dinar’a ve ülkemize yapılan eserleri kahvede, parkta ve meydanlarda yeteri kadar dile getirememesi.Muhalefet tarafının“damgalayıcı”olması, onlarıbu konuda biraz çekimser yapıyor. Bu çekimserlik,muhalefet taraftarlarına müthiş bir cesaret veriyor. Ortaya konan eserleri; ezberlemiş oldukları propaganda cümleleriyle halkı yanıltmaya çalışanmuhalif kitlenin partileri yapsaydı bu sessiz yığınları sokağa çıkarmazlardı.Bazı muhalefet taraftarlarının “Bize oy vermediler.” diye depremzedelere yaptıkları hakaretler, bu fikrimi destekliyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Ali Bey, seçimdeki toparlayıcı rolü ile başarıyı yakaladı. Hayırlı olsun, diyor başarılarının artarakdevam etmesini temenni ediyorum.

CHP ve İYİ Parti açısından seçim başarılı bir seçim sayılamaz. Adayları Kılıçdaroğlu yüzde 37’ye yakın oy aldı.İYİ Parti ve CHPoylarının toplamından438 oy daha azoy aldı.Demekki 438 oy başka adaya gitti. Bu durum; Dinarlı seçmeninKılıçdaroğlu’nakarşı tereddütlerinin olduğunu gösteriyor.Peki, bu tereddütleri oluşturan sebepler nelerdir?

 

Bunlardan bazılarını sıralayalım:

 

-Muhalefete destek verdiğini söyleyen Kandil’den, HDP’denbirtakım acayip açıklamalar yapılması.

-ABD’de yaşayan Cevheri Güven gibi FETÖcüisimlerin hesaplarından Kılıçdaroğlunadestek verilmesi.

FETÖ taktiği ile Muharremİnce’ye yapılan operasyonda Kemal Kılıçdaroğlunun suçlanması.

PKK’yıdestekleyenlerle “milliyetçiyim” diyenlerin aynı adaya oy vermeye mecbur bırakılması vs.

Demekki neymiş,“Kazanıyoruz!” demekle seçim kazanılmıyormuş. Bu kadar tereddütleri barındıran bir adayın profili ve onu destekleyenlerin oluşturdukları tereddütler, seçimdeki hezimetlerini kaçınılmaz kılmıştır.

Kılıçdaroğlu’nunbütün bu olumsuzlukların yanında üstüne üstelik 28 Mayıs’ta meclis çoğunluğunukaybetmiş olarak seçime girecek olması,telafisi mümkün olmayan bir motivasyon bozukluğuna yol açmıştır.28 Mayıs’taki seçimi Kılıçdaroğlu’nun kazanma olasılığı pratikte çokaz görünüyor.

Recep Tayyip Erdoğan, Meclis seçimlerini kazanmasından dolayı 28 Mayıs’taki seçimeavantajlı girse de dikkatli olmak zorunda.Moral bulmuş parti teşkilatlarının ve milletvekillerinin kollarıtekrar sıvayarak vakit kaybetmeden yoğun bir çalışmaya girişmeleri gerekiyor. Önemle belirtmek isterim ki rehavete kapılma söz konusu olursa yani “okçular tepesiboşbırakılırsa” seçiminküçükte olsa zora girme olasılığı bulunmaktadır.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ