“SOĞUK HAVA DEPO İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR”

  • 08 Eylül 2023
  • 50 kez görüntülendi.
“SOĞUK HAVA DEPO İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR”
REKLAM ALANI

“SOĞUK HAVA DEPO İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya Dinar, Sandıklı ve Şuhut’ta patates depolanması için yapılan soğuk hava depolarında çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Yaklaşık 10 yılı aşkın süredir büyük uğraş verdiğimiz, mevzuatının düzenlenmesine katkı sunduğumuz ve OGM adına 1.sini Sandıklı Akin Köyüne tünel makinası ile kazarak kurduğumuz doğal soğuk hava deposunun 2.sine Şuhut/Mahmut Köyünde kurmaya başladık.
Ayrıca Sn. Cumhurbaşkanımızın gönderdiği özel proje ödeneğiyle de Afyonkarahisar İl Özel İdaresi adına Dinar Göçerli Köyünde kurmaya başladık, kazıda sona yaklaştık. Afyonkarahisar’ın her bölgesine bu depoları yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu depolar; bize yılın her mevsimi +4 derece civarında ürünleri firesiz taze olarak ucuza depolama imkanını sağlıyor.
Türk çiftçisinin üretmek sorunu yok. Sorun daha ziyade girdi maliyetine destek (ki Hükümetimiz tarihin en yüksek tarımsal desteğini veriyor), depolama ve pazarlamada. Bu ve benzeri depolama ile lisanslı depoculuk çiftçimize büyük imkanlar sunmaktadır. Pazarlama alanındaki destek ve gelişmelerle de çiftçimiz üretmeye ve kazanmaya devam ediyor. Allah bereketiyle yemeyi nasip etsin…
REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ