DİNAR-ÇAY YOLU DUBLE YOL OLACAK MI?

  • 16 Eylül 2023
  • 267 kez görüntülendi.
DİNAR-ÇAY YOLU DUBLE YOL OLACAK MI?
REKLAM ALANI

Dinar’a bağlı Çöl Ovası olarak adlandırılan ve bir çok köyü bünyesinde barındıran, coğrafi olarak ise çok büyük bir alana sahip olan Dinar-Çay karayolunun acilen duble yola dönüştürülmesi gerekiyor.

Neredeyse her gün maddi hasarlı ve ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği bu dar yolda, kısa bir zaman dilimi içerisinde normalin çok üstünde kaza olayları yaşanmaya başlandı.

 

REKLAM ALANI

 

Araç sürücüleri başta olmak üzere, çöl ovası köylerinde ikamet eden vatandaşlarda bir an önce yol çalışmalarının yapılarak tamamlanmasını bekliyor.

İlçeye bağlı Akçaköy’den sonra son köy olan Çiçektepe köyüne kadar dar ve kötü bir durumda olan yolun genişlemesini isteyen vatandaşlarımız, bu yollarda birçok vatandaşımızın öldüğünü, sadece köylü vatandaşların değil Çay-Şuhut-Konya ve diğer istikametlere doğru günlük birçok aracın bu yolu kullandıklarını belirtti.

Bu nedenle çok sık ve yoğun bir trafik akışının olduğu çöl ovası yolunun bir an önce duble yol olarak yapılması bekleniyor.

MİLLETVEKİLİ ÖZKAYA EN SON NE DEMİŞTİ?

Çöl Ovası Çay yolu duble olacak

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili AV. Ali Özkaya Dinar-Çay-Çöl Ovası karayolunun duble yol olacağını böylelikle araçların daha rahat bir şekilde trafikte seyir edeceğini söyledi.

Duble yolun yapılmasıyla birlikte yoğun bir trafik sirkülasyonunun olunacağını ve ticaretin canlanacağını belirten Özkaya şunları söyledi, “Dinar Çöl Ovası yolu uzun yıllardan beri kullanılan, yolcu otobüslerinin, özel araçların yoğun bir şekilde kullanıldığı bir yol. Yeni dönem için bu yolun duble yol yapılacağıyla alakalı çalışmalarımız olmuştu. Çöl Ovası yolu doğu ile en batının geçiş güzergahı olarak ta kullanılıyor. İnşallah bu yolu duble yol yaparak trafiği rahatlatacağız” dedi.

 

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ