Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Av. İbrahim Özgül Dinar’a ve köylerine hükümet eliyle yapılan yatırımları açıkladı.

  • 23 Ocak 2024
  • 75 kez görüntülendi.
Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Av. İbrahim Özgül Dinar’a ve köylerine hükümet eliyle yapılan yatırımları açıkladı.
REKLAM ALANI

Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Av. İbrahim Özgül Dinar’a ve köylerine hükümet eliyle yapılan yatırımları açıkladı.

Yerel yönetimlerde ise Cumhur İttifakı olarak kazandırılan projeleri de sıralayan Özgül yeni dönemde de ilçenin yatırım yağmuruna tutulacağını belirtti.

Ak Parti Dinar İlçe Başkanı İbrahim Özgül yaptığı açıklamasında şunları kaydetti, “Ak Parti iktidarı döneminde Dinar hak ettiğinden çok daha fazlasını aldı. İlçeye yapılan en büyük yatırımların başında gelen TOKİ evleri sayesinde vatandaşlarımızı ev sahibi yapmayı başardık. TOKİ aracılığıyla Dinar’a 1.Etap 480 adet, 2.Etap 350 adet, 3.Etap 110 adet, 4.Etap 86 adet, 5.Etap 819, adet, 6. Etap 81 adet olmak üzere konutlar vatandaşlarımıza teslim edildi.

REKLAM ALANI

Eğitim adı altında yine ilçeye birçok yatırımı kazandırdık. İktidarımızın gücü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Milletvekilimiz sayın Ali Özkaya’nın destekleri ile ilçede eğitim alanında fiziki yetersizliğe son verdik.

İlçemize üniversite öğrencilerimizin barınmaları için 300 kişilik KYK yurdu yapıldı. TOKİ’ye ana okul, ilkokul, orta okul, imam hatip lisesi yaparak en güzel okullarımızı kurduk. Bu okulların yanında Dinar Anadolu Lisesi yanına 200 kişilik yurt, Atatürk Orta okulu için yeni öğrenci yurdu ve imam hatip lisesi için yine öğrenci yurdu yaparak eğitime ne kadar önem verdiğimizi gösterdik. Yine öğrencilerimizin araştırmalarını rahatça yapabilmeleri adına harika bir kütüphane inşa ettik. Her Gün dolu dolu öğrencilerimiz buraya gelip ödevlerini ve araştırmalarını yapabiliyor.

Yine eğitim adı altında Dinar’a 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunu kurduk. Bölümlerimiz açtık öğrencilerimiz en iyi şekilde burada öğrenimlerine devam ediyorlar.

İlçemizin neredeyse tamamına yakınında Afyongaz Dinar Belediyemiz iş birliğinde doğalgaz hatlarını döşedik. İnsanlarımızı odun kömür kül derdinden kurtardık. Özellikle yaşlı vatandaşlarımız için doğalgaz büyük bir nimet oldu.

Büyük Menderes Nehri Projesi ile yola çıktığımız bu işte eski pis ve çirkin görüntüsünden kurtulan Nehrimizin etrafına oturma alanları gölgelikler ve bazı çevre düzenlemeleri belediyemizce yapılarak hizmete girdi.

Dikici köyümüzün karşısına açık kapalı ceza evi yaptık. Bu da hükümetimizin büyük bir yatırımı olarak ilçe tarihine geçti.

SGK hizmet binası ile vatandaşlarımızı il merkezine gitmekten kurtardık. SGK ile birlikte vatandaşlarımız bütün işlerini bu hizmet merkezi den rahatça yaptırabiliyor. Önceden emekli olabilmek için defalarca il merkezine gitmekten halkımızı kurtardığımız için mutluyuz.

Yine ilçemize Orman İşletme Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük sayesinde birçok kişi buradan ekmek yiyor. Ağaçlandırma hizmetleri, köylü vatandaşlarımıza gelir getirici fidan projeleri, halkımızın istekleri doğrultusunda istedikleri kadar çeşitli fidanlar vererek büyük destek olduk. ORKÖY projeleri kapsamında yine ilçemize kooperatifleşme yardımları, büyük baş küçükbaş 2 yıl ödemesiz 7 yılda ödeyebilecekleri hayvancılık projeleri yaparak büyük katkı sağladık.

Sosyal Hizmet Merkezi Kurduk bu merkezle beraber Sosyal ve Ekonomik Destek, Engelli-Yaşlı Evde Bakım Hizmeti, Kurum Bakımı, Eğitim ve Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Rehberlik, Doğum Yardımı Hizmeti, Şehit Yakınları ve Gazi Hakları, Kadın Hizmetleri ve Çocuk Hizmetleri (Korunmaya Muhtaç Çocuk KMÇ-Suça Sürüklenen Çocuk SSÇ) konularında hizmet sunulmaya devam edilmektedir.

Yeni hastane binamızı faaliyete geçirdik. Eski hastane binamızın yetersiz olması nedeniyle yeni hastane yaptık. Geniş ve rahat bir şekilde halkımız tedavilerini yaptırabiliyor. Eksik uzman hekimlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.

112 acil istasyonlarımız sayesinde çevrede gerçekleşen bütün olaylara anında ambulanslarımız ve sağlık ekiplerimiz ulaşabiliyor.

Tarımsal alanda da merkeze ve köylerine birçok yatırım gerçekleştirdik.

Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere diğer bakanlıklar ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 2003-2011 yılları arasında Dinar’a yapılan yatırımlarla adeta destan yazıldı. Orman Bakanlığı farkı İçme suyundan sulama suyuna eğitimden sağlığa çevreden tarıma birçok alanda yeni tesisler inşa edilen Dinar’da en çok yatırım Orman ve Tarım Bakanlığı tarafından yapıldı. Gerçekleştirilen yatırımlardan Dinar ilçesi de nasibini fazlasıyla aldı. Tarlalar suya kavuştu Yaklaşık bir yılda inşaatı tamamlanarak 11.11.2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Dinar Saz Arazileri Sulaması ile 21.800 dekar tarım arazisi suya kavuşturuldu. Yine Karakuyu Depolaması ve Sulaması İkmali 2. Kısım ve YAS Sulama Şebekesi 5.Kısım projelerinin tamamlanmasıyla da 15.940 dekar tarım arazisine su sağlandı. Taşkın koruma yapıldı.Haydarlı Çayüstü ve Yıprak Göleti ve Sulaması projelerinin inşaatları yapıldı. Dinar İlçe Merkezi 2. Kısım ve Yıprak Kınık Kasabası Taşkın Koruma Tesisleri ile Büyükmenderes Nehri Menba Kısmı Islahını da inşa ederek Dinar’ı taşkın zararlarından korumayı başardı.

Yine köylerimize il özel idaremiz ilçe özel idaremiz ve kaymakamlığımız ile birlikte kilometrelerce yol, düğün salonu, içme şebeke suları, kanalizasyon ve daha birçok hizmeti getirdik.

Yerel yönetimler olarak Cumhur İttifakı belediyeciliği ve hükümet desteği ile Dinar merkezde birçok projemizi hayata geçirdik. Bunların başında mezbahane, yeni sanayi sitesi içme suyu, sahipsiz sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi, suçıkan park revizesi, metrelerce sıcak asfalt, kilitli parke taşı ve kaldırım, katı atık aktarma istasyonu, yeni Cumhuriyet Meydanı, peynir ve yoğurt pazarı binası, Menderes Nehri projesi, yapımı süren galericiler sitesi, belediyenin elektrik ihtiyacını karşılayan ve belediyemize aylık 1 milyon TL kar getiren Güneş enerji sistemi, düdene millet bahçesi, parklar, bahçeler, sosyal alanlar olmak üzere belediyemiz bir çok projeyi hayata geçirmiştir.

Yeni dönemde de inşallah hizmetlerimize devam edeceğiz. Halkımıza hizmet etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ