EL ÜSTÜNDE TUTMAK

  • 20 Mart 2024
  • 74 kez görüntülendi.
EL ÜSTÜNDE TUTMAK
REKLAM ALANI

EL ÜSTÜNDE TUTMAK

Öncelikle başı rahmet, ortası mağfiret , sonu cehennemden kurtuluş olan ramazan ayınız mübarek olsun. Hepimiz için hayırlara vesile olsun inşallah diyerek söze başlayalım.
Rahmetli Turgut Özal, başbakan olduğunda valileri toplayıp şu konuşmayı yaptığı söylenir: “İngiliz ve Alman’ın önceliği iştir. Diğer işler sonra gelir. Bu ülkelerde iş yapanları el üstünde tutarlar. Bizim ülkemizde ise hem işi yaptırırlar hem de işi yapana ve yapılan işe söverler. Siz siz olun, çok çalışın ama başınıza geleceklere de dikkat edin.”

O günden 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine kadar bu durum böyleydi. Darbe girişiminde milletimizin tavrı, kendisine hizmet edenleri ölümüne savunması “hizmet edenlere sövme” döneminin kapandığının göstergesiydi. Evet, hizmet edenleri “el üstünde tutma” devri başladı ama eskinin hâlâ kalıntıları devam etmektedir.

REKLAM ALANI

20 yıl önceki Dinar, depremin yaralarını bile saramamıştı. Zenginlerimiz ise kaçmanın hesabını yapmışlardı. Çoğu, Dinar’ı terk etmiş; bu sebeple de nüfusta azalmalar olmuştu. Ta ki Ak Parti iktidara gelene kadar bu durum böyle devam etti.

Günümüzde ise Ak Parti, hükûmeti ve bölge sorunlarını bilen vekilleri ile şehirlerimizi ihya etmek için var gücüyle çalışmaktadır. Her şehir gibi bizim şehrimiz de yeniden inşa edildi. Toplu konut, hastane, yollar, yönetim binaları, sulama barajları, oto sanayi, Orman İşletme Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Müdürlüğü, Cezaevi Müdürlüğü, organize sanayi bölgesi gibi devasa işler yapıldı. Bazılarımız ise bu eserleri yapanlara, aracı olanlara teşekkür etmeyi kendilerine zül saydılar.
İlçemize yapılanlara teşekkür etmemek yetmezmiş gibi ülkemize yapılanlara da kırk kulp taktılar. Nasıl mı?
Beşinci nesil uçak yaparsın, “Uçağın kuyruğu sallanıyor.” diye eleştirirler. Helikopter yaparsın, “Motoru bizim değil.” derler. Otomobil üretirsin, “Fabrika hani, nerede?” derler. Gaz bulursun, gazı ücretsiz kullandırırsın, “Gaz nerede?” sorusunu yöneltirler. Ellerinden gelse neden bu kadar çalışıyorsunuz, eser üretiyorsunuz (!) diye dayak atmayı bile akıllarından geçirirler.

Nasıl oluyor da “takunyalı”, “çağ dışı”, “akla ve bilime inanmayan kafa” diye adlandırdıkları adamlar; dünyanın en iyi SİHA, uçak,gemi, helikopter, füze, hava savunması, piyade tüfeği vd.lerinin yapılmasına ön ayak oluyorlar. Bu durumu kafaları almıyor.

Bu nedenle diyebiliriz ki kasaba politikacısı gibi zübük propagandalarla akıl bükmeye gerek yoktur. Millete hizmet eden vekile, hükûmete, yerel yöneticilerimize cücük çıkarları yüzünden yanlış yakıştırmalar yapan kişilere derim ki “Yiğidi öldüreceksin ama hakkını yemeyeceksin.”. Aynı zamanda yapılan eserlere de kırk kulp takmakta çok mahir olanlara derim ki “Doğru olmayana hemen inanmak, doğruya da inanmayı reddetmek ahmaklığın belirtisidir.”.

Şimdi bu tespiti yaptıktan sonra konumuza gelelim. Önümüzde bir seçim var. Bu seçimde ana temamız şu olmalıdır: “Biz, bize hizmet edeni el üstünde tutarız.”.

Bak kardeşim; servisine biniyorsun, Isparta Şehir Hastanesine gidip 5 yıldızlı konforunda muayene ve tedavini oluyorsun. Tedavini olmuş bir biçimde evine dönüyorsun. Senden beş para isteyen var mı? Yok. Bu gibi hizmetlere onlarca örnek verebiliriz.
Peki, bu hizmeti yapanları el üstünde tutmak gerekmiyor mu?

Evet emekli olarak maaşımız düşük.
Evet, işci kardeşim çocuğuna iş istedin, olmadı.
Memur kardeşim tayin istedin, yapılmadı.
Müdür olmak istedin, yapmadılar.
İş insanı kardeşim bürokraside boğuldun, yatırımın gecikti.
.
.
.
Şikâyet en tabii hakkımız.
Ama pireye kızıp yorganı yakmayacağınızı da biliyoruz.
Çünkü iş yapanları, eser üretenleri dövme ve onlara sövme devri kapandı.
Gazze Soykırımı bize gösterdi ki eğer güçsüz olursak bu batılı vampirler bizi çiğ çiğ yiyecek, paramparça edecektir. Buna şüpheniz var mı?
Savunma sanayi ürünlerimiz olmasaydı şimdi emekli paramızı, müdürlüğümüzü, işimizi, fabrikamızı değil, çocuklarımızı ve canımızı kurtarmayı düşünecektik.
Şunu da söylemeliyiz ki bu millet kendisine hizmet edenlere sövme dönemini kapattı. Bu ülkeye, Dinarımıza sayısız hizmet etmiş bu kadrolara seçimlerde milletimiz minnettarlığını sayısız defa gösterdi.
Bu seçimlerde de kendisine hizmet edenleri asla yalnız bırakmayacaktır

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ